Útiterv ajánlás: a legszebb Brazíl városok

Tippek önálló, olcsó brazíl utazás tervezéshez, a híres brazíl városok, látványosságok megtekintésére. Bevált hotel, apartman és repülőjegy-foglalás egy csodálatos brazíl körút során.

Kapcsolódó linkekÉs ha még valamit keres:

Önállóan szervezett, olcsó Brazil körutazás: Brazília fővárosa, esőerdő, vízesés

 

Olcsó Brazil utat tervez? Ez a Brazíliai útileírás segítség Önnek, hogyan tervezze meg saját útját, hogy megnézhesse Brazília látványosságait. Ezt az utat 1 hónap tervezéssel megvalósíthatja, a legolcsóbb áron.

 
Útiterv:

Fortaleza: ipari város, 2 millió lakos, nincs sok látnivaló, bázisként használható. Ide szervezik a magyar utazási irodák az útjaikat. 2 hetes út ára (olcsó charter-járat repülőjegy, szállás, félpenzió) 200.000 Ft körüli áron megkapható. Célszerű egy ilyenre befizetni, és Fortaleza-t csupán kiinduló pontként használni, mert máshogy nem lehet ilyen olcsó a repülőjegy.
 

Salvador de Bahia: Brazília régi fővárosa, hangulatos utcák, éjszakai élet, a híres gőzgépes lift, az Elevador. Salvadorban 2 éjszakát érdemes maradni.
 

Rio de Janeiro: csodálatos hely, libegő a Cukorsüveg hegyre, fogaskerekű a Corcovado-ra, Jézus-szobor, fehér homokos tengerpart tengerpart, Copacabana, Ipanema. A Samba fővárosa. 4 nap alatt megnézhető.
 

Iguacu (Iguassu, Iguazu) vízesés: a világ legnagyobb vízesése, ami körbejárható Argentín oldalról is. 2 nap elegendő, az Argentín oldalra teljes napot kell szánni.
 

Manaus, Amazonas: őserdőben épült város, amit a kaucsukgumi tett világhírűen gazdaggá, itt látható a híres Manausi Operaház. Ide hosszú az út, még repülővel is. Mi éjszakára terveztük ezt az utat, így megspóróltunk egy hotelt. 2 nap elegendő, első nap a szervezés és a város nevezetességeinek megtekintése, második nap egy Amazonas-Rio Negro hajótúra.
 

Vissza Fortalézába.

Utazás: 2 hetes brazíl út Fortalézai szállással. Ezt ki kell nézni a legyolcsóbb magyar utazási iroda ajánlatát kell megkeresni. Mi a Kartago Tours-szal mentünk, ez 2005-ben kb 170.000 Ft-ba került.

Fortaleza-ból a többi városba egy olcsó repülőjegy-bérlettel mentünk. Ezt helyi légitársaság csak külföldieknek adja és még a beutazás előtt meg kell venni. Nézz szét a magyar és a szomszéd országok repülőjegy árusító turista irodáinál, hogy jelenleg ki mennyiért kínál ilyen repülőjegy-bérletet. Nekünk Bécsben sikerült megvenni, az 5 repülőút 500 USD-ba került.

A többi városban csak Salvadorban foglaltunk előre szállást, mert ott megbízható információk voltak a szállásról, de minden városhoz kiírtuk előre 2-3 szálloda címét, telefonszámát.

A repülőtér várójában mindenhol van Tourist Info - kivéve Foz do Iguacu városát, itt a város központjában találtuk meg -, ahol lehet szállás után érdeklődni: nagyon kézségesen segítenek, akár fel is hívják a hotel recepcióját és egyeztetik velük az azonnali foglalást. Mi is ezt alkalmaztuk, néha irányítva a meglévő cím felé a Touristosokat. Brazíliában olcsó a szállás, 2 ágyas szobát 4-6000 Ft körül kaptunk éjszakánként 2 főre. Célszerű kártyával fizetni, egészen jó árfolyamon történik a váltás.

A repülőtérről a városba mindig mennek kisbuszok, de van ahol rendes, menetrend szerinti busz is közlekedik. Ezt is a Tourist Info-tól kérdeztük meg, még térképet is adnak, és elmondják, hogyan juthatunk el a kiválasztott hotelhez. Vigyázni kell, mert a repülőtéren egyből megrohannak a hotelek kihelyezett szervező-emberei, és a taxis hiénák. Ezeket el kell kerülni, a legjobb infót a TouristInfo adja. Ugyanígy el kell kerülni az olcsó programajánlatokkal üzletelő embereket is, mert bent a városban sokkal olcsóbban lehet ugyanezeket a programokat megszervezni.

Salvador:

  • az 1500-as évektől az 1700-as évekig Brazíla fővárosa. A mai napig fennmaradt gyönyörű koloniális építészete, a - régen - gőzgép által üzemeltett legnagyobb lift: Elevador Lacerda. Ma már korszerű elektromos motor hajtja. A felsővárost köti össze az alsóvárossal. Hihetetlenül olcsó egy menet rajta.
  • A palota
  • Az óváros, és az óvárosban az éjszakai élet: sok dobiskola van, látványosság a dobiskolák felvonulása, helyi festők képárusítása
  • A templomok: itt érdemes bemenni 2 templomba. Számunkra hihetetlen, hogy milyen gazdag arany díszítések vannak ezekben a templomokban.

Rio de Janeiro:

Corcovado túra fogaskerekűvel, Megváltó Krisztus szobor megtekintése, villamossal az óvárosba, Libegővel a Cukorsüveg hegyre, fürdés a világ leghíresebb tengerpartjain

Iguacu (Igauassu, Iguazu):

Séta a vízezés brazil oldalán, majd a vadaspark-állatkertben a helyi állatok (pl. kolibri, szelíd tukán, beszélő papagájok) megtekintése, másnap séta a vízesés argentín oldalán. Itt játszódik a Celeb vagyok, ments ki innen.

Manaus:

Az operaház belülről, hajó túra az Amazonas-t alkotó két folyó, a Rio Negro és az Amazonas összefolyásánál, piranja horgászat, édesvízi delfin etetés. A hajótúra szervezés a Rio Negro folyóra irányuljon, azon a folyón nincsenek szúnyogok, így nincs malária veszély sem. 2-3 napos Manaus-i utazás megúszható malária elleni védőoltás nélkül. Mi Malaren gyógyszert vittünk, amit Manaus előtt 1 nappal kezdtünk szedni, de Manausba érve abbahagytuk, mert láttuk, hogy nincs szúnyog.

Tennivalók:

  1. Utazási irodánál megkeresni a legolcsóbb utat Brazíliába
  2. Interneten keresztül helyi repülőjegy-bérletet keresni és foglalni:
  3. Hotelek kikeresése a tervezett városokban
  4. Utazás - nyaralás

Amire figyelni kell Brazíliában:
Ne viselkedj túristaként, főleg, ha nincsenek rendőrök a közelben. Ékszert ne viselj, és a fényképezőt se mutogasd. A hotelben használj széfet. Ne tartsd egy helyen az összes pénzedet, ha utcán jársz, legyen nálad több pénztárca, kevés pénzzel, esetleg egy csali pénztárca, amit odadobsz, ha támadás ér.

Szólj hozzá!

Címkék: brazil hotel salvador tengerpart vízesés esőerdő őserdő manaus repülöjegyfoglalás olcsó szállás rio de janeiro copacabana iguacu önálló saját szervezés

Látnivalók, programok Brazíliában

hamarosan folytatom.

2 komment

Címkék: brazília látnivaló látványosság